Äkkäsin uuden tavan aikatauluttaa arkeani.

12.11.2017

 

 

Mulla on välillä hyvin usein vaikeuksia johtaa itseäni. Musta tuntuu että mä olen pohjimmiltani niin LAISKA, että jos laitan itselleni aikatauluja, niin luistan niistä AINA. Kapinoin, koska #lifestyleyrittäjyys – yrittäjyyden muoto, joka ei ole sidoksissa aikaan ja paikkaan. Äärimmäisen mukavuudenhaluisen, mutta kuitenkin tehokkaan ihmisen yrittäjyysmuoto kauniin kiiltävään ja värikkääseen pakettiin käärittynä. Lifestyleyrittäjyys on alimmasta helvetistä, jos ei osaa aikatauluttaa itse omaa arkeaan.

Mutta mun ongelma on ollut jo muutaman vuoden ajan aikaansaamisen vaikeus. Tiedän, että olen aivan hemmetin tehokas silloin kun HALUAN. Mutta koska se HALUAMINEN tulisi, kun ei näytä luonnistuvan luonnostaan? Eniten inhoan sitä tunnetta, että asiat on tekemättä, eikä niitä siltikään saa aikaiseksi tehdä. Se tunne on uupumuksen ensimmäinen aste. Asiat kasaantuu, kasaantuu ja kasaantuu. Sitten niitä tuntuu olevan niin paljon ettei niihin edes halua enää koskea – haluaa vain hautautua peiton alle ja toivoa että to do -lista häviäisi pois.

Tiedän etten ole ainoa.

No, nytpäs mulla on uudenlainen arkirutiini! Haluatteko kuulla? Musta tuntuu että se on aivan saamarin hyvin toimiva just mulle!

 

 

 

Meidän duunihommissa Better Eventsillä on käynnissä parhaillaan Segafredo Pausa -kahvituskiertue. Olen pääkaupunkiseudulla ottanut tavaksi kuskata Pausa-kahvitustavaroita aina aamuisin kaupasta toiseen. Aluksi tavaroiden kuskailu tuntui aivan kamalalta, kun piti olla aina tiettyyn aikaan vuorokaudesta tietyssä paikassa. Onko oikeasti ihan pakko, eikö joku muu voisi hoitaa tätä touhua?

Muutaman päivän jälkeen huomasin oloni kohentuneen aivan huomattavasti – minulla oli tehokas, aikaansaava olo, pirteä mieli ja unikin tuntui olevan laadukasta! Mikä oli muuttunut?

Huomasin tekeväni aamuisin aivan eri tavalla asioita. Anivarhain suoritetun autoilun jälkeen kirmasin salille, ja salin ympärillä hoidin alta pois kiireellisiä työasioita aina lounaaseen asti. Lounaan nautin kotona, ja sen jälkeen nostin jalat pöydälle – nyt vastailen vain puhelinsoittoihin ja urgentteihin maileihin loppupäivän. Huomasin, että on huomattavasti kivempaa elää lounasajan jälkeistä arkea, kun tietää olleensa tehokas jo heti aamusta. Mitä pidemmälle iltapäivä etenee, käytän aikaani myös luovaan tekemiseen – suunnittelen uutta sisustusta, funtsin uusia keinoja tehdä töitä, katselen mitä Paremman Officen facebook-keskustelussa jauhetaan.

Kuinka siis sain mulle tuntuvat rutiinit arkipäiville?

1.Huomasin, että olenkin suorittavassa työssä tehokkaimmillani heti aamusta herättyäni.

Vaikka siis aamuherätykset tuntuisivatkin olevan ihan hanurista, paras vain on pistää aamuherätys vakioksi. Ilman torkutusta! Saman tien työn touhuun, ennen kuin aivot tajuavat protestoida.

2.Iltaisin on kivaa, että mielessä on paljon tilaa omille ajatuksille.

Iltaisin olevat pakkoaikataulut ahdistaa – siis sellaiset asiat, joita on to do -listalla, jotka pitää tehdä. Siksipä järjestin esimerkiksi pakolliset roudaukset ja suorittamisen aamuihin, pois illoista. Siirsin myös treenit aamupäiville ja aamuille! Toimisiko tämä sulle, joka et meinaa ”ehtiä” iltatreeneihin?

3.Vähemmän kuraähkyä iltaisin.

Huomasin myös, että somen selaamiseni on totaalisen out of control nykypäivisin. Miksen muka ehdi kirjoittaa, miksen muka ehdi kehittää itseäni ja ajatteluani? No sen takia, kun selaan jotain CIA Naisten Olohuone -ryhmää Facebookissa, ja sinne hurahtaakin yhtäkkiä koko ilta. Enpä siivonnut, enpä kirjoittanut blogia! Luin kohuryhmän kirjoituksia. Itsensä kehittymisaste 0 %. Tai ehkä -5 %.
Siispä. Lopetan ylimääräisen somettamisen, lopetan upeista Instagram-treenikuvista ahdistumisen (siis sen, kun en ole samanlainen 😀 ). Keskityn vähemmän siihen, mitä en halua ja mitä en tarvitse. Keskityn enemmän siihen, mitä tarvitsen ja haluan. Kirjoitan enemmän. Jäsennän ajatuksiani enemmän.

Noin. Tässä mun suunnitelma ja parin viikon päätelmät. Katsotaan minne ne mut vie!

Millaiset sun arkirutiinit on?

Sanna

 

Jee, mun tekee mieli taas treenata!

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *