Sponsored video: Isä ja äiti, ootteko musta ylpeitä?

08.11.2017

 

Ihan pienenä…..

…olin ihan varma, että äiti ja isä osaavat puhua sujuvasti maailman kaikkia kieliä.

…puolustin joulupukin olemassaoloa kiivaasti ainakin vielä ala-asteen ensimmäisillä luokilla.

…pelotti kasvaa aikuiseksi, koska en yhtään tiennyt kuinka niitä laskuja maksetaan. Mitä jos en osaakaan maksaa laskuja?

 

Nyt vähän isompana…..

…isä tulee mun kanssa autokaupoille. Tinkaa niin että myyjä suuttuu ja käskee isää tankkaamaan mun tulevan auton tankin itse täyteen löpöä.

…äiti kysyy joka viikko, että koska tulen taas käymään. Ja mä yritän käydä niin usein kuin vaan pystyn.

…äiti ja isä lohduttavat, kun mulla on aikuisten ihmisten suruja.

 

 

Äiti ja isä ovat kumpikin olleet virkatyössä, samassa työpaikassa, niin kauan kun muistan. Maanantaista perjantaihin, kasista neljään. Tai liukumilla, tai aikaisemmilla aamuvuoroilla, mutta maanantaista perjantaihin yhtä kaikki. Helppoa työtä ei kummallakaan ole, päin vastoin – vastuullista, kiireistä, välillä erittäin kuormittavaa.

Pienenä halusin olla esiintyjä, mieluiten laulaja. Mutta kun ilmoitin äidille etten halua tehdä mitään tyhmää ilta- ja viikonlopputyötä, niin äiti muistutti, että sitähän ne esiintyjät juuri tekevät. Iltoja ja viikonloppuja. Reissuja. Pitkiä projekteja, jonka jälkeen voi olla pitkiä vapaitakin.

Äiti ja isä kannustivat aina koulun ja opintojen parissa. Ihmeteltiin, miksei historian lukuaineen numerot olekaan hyvät, vaikka opiskelutaidoissa ei ole testien mukaan mitään vikaa.

No, hissa ei mennyt hyvin, koska pikku-Sannaa ei kiinnostanut.

Kyllä mä aika aikaiseen tiesin olevani yrittäjäluonne, lukiossa ilmoitin aikovani bisnesnaiseksi. Pienissä yrityksissä töissä ollessani kuvittelin, että joskus vielä ostan tämän yrityksen ja alan pyörittää tätä itse. Äiti ja isä jaksoivat huolestuneina muistuttaa ärsyttävyyksiin asti, kuinka tärkeä korkean asteen opinnot on suorittaa loppuun asti.

Ja totta se on. Toisaalta harmi etten ole vielä valmistunut TTY:ltä. Koska voisin kyllä olla, jos olisin tehnyt sen eteen töitä. Se olisi avannut minulle aivan uudenlaisia ovia, tarjonnut ihan uudenlaisia mahdollisuuksia.

Toisaalta onni, että olen päätynyt opintojeni ohella töihin paitsi tapahtuma- myös liikunta-alalle. Nämä tuovat tänä päivänä leivän pöytääni, ja toivottavasti myös eläkkeellä näistä tänään tienatuista euroista on minulle iloa.

Ihan aina, tähän päivään asti ja pitkälle tästä eteenpäin, aina kokiessani vahvoja riemukkaan onnistumisen tunteita, ja toisaalta karvaita epäonnistumisen ja surun tunteita, ajattelen: mitähän isä ja äiti minusta ajattelisivat, jos tietäisivät?

Kaksi vuotta sitten epäonnistuin mielestäni niin pahasti, että kävin juttelemassa psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa muun muassa siitä, että olen epäonnistunut enkä tiedä, kuinka isä ja äiti suhtautuvat minuun. Kuinka hirveän voimakas vaikutus vanhemmilla voikaan olla! Pikku-Sanna 26-vee itkee sairaanhoitajan tuolissa, kuinka en voi kertoa jostakin asiasta äidille.

On varmasti raastavaa vanhemmille seurata lastensa matkaa vierestä. Toki mahdollisuuksien mukaan autetaan ja ohjataan oikeaan suuntaan, mutta jossain vaiheessa keinot ja kapasiteetti loppuvat, ja on annettava pienten oppia oman elämänsä kolhuista. Välillä kaatua, ja nousta silti aina uudestaan ylös, eteenpäin.

Uskon, että isä ja äiti ovat minusta kovin, kovin ylpeitä. En ole kulkenut ihan tavanomaista polkua, enkä elänyt ihan tyylipuhdasta elämää. Silti koen olevani kovin onnellinen juuri siitä, mitä kaikkea elämääni on kuulunut, kuuluu nyt ja tulee kuulumaan. Varsinkin siitä, kun minulla on niin mahtavat vanhemmat.

 

 


 

P&G julkaisi uuden videonsa sopivasti aiheeseen liittyen. Yritys on ensi vuoden Pyeongchangin talviolympialaisten kumppani, ja julkaisi koskettavan videon siitä, kuinka vanhemmat katsovat jälkikasvunsa edesottamuksia. Kuinka pienillä on suuria unelmia, kuinka pienenä ollaan varmoja että isä ja äiti osaavat maailman kaikkia kieliä. Ja kuinka juuri minä haluan olla paras tanssissa, laskettelussa, jääkiekossa! Niiden unelmien toteutumista ja murskautumista vanhemmat seuraavat vierestä, mahdollistavat parhaansa mukaan.

Kiitos isä ja äiti, ja mahtavaa tulevaa isänpäivää.

Isä, olet minun sankarini.

 

Sanna

 

 

Postausta on sponsoroinut P&G.

Samankaltaisia kirjoituksia

2 kommenttia

  • Tiia Rajalammi

    Koskettava ja hieno teksti. <3 Varmasti ovat susta ylpeitä! 🙂

    • Sanna Laitinen

      Ihana Tiia 🙂 <3 Kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *