Helpotusta elämään – testissä OP Kausiauto

27.08.2017

Huomenna olisi vuorossa ensin palaveri Espoossa, sitten äkkiä lounas ja kuntosali Helsingissä ennen lähtöä palaveriin Tampereelle. Samalla olisi ihana käydä moikkaamassa rakasta ystävääni Kangasalan puolella, ihan Tampereen rajalla. Ja illaksi sitten takaisin kotiin Helsinkiin. Mennäkö autolla vai julkisilla?

 

Yhteistyössä OP Kausiauto.

 

 

Olen noin vuoden ajan miettinyt vakavasti auton ostamista, sillä työssäni minun tulee liikuttua paljon Etelä-Suomessa paikoissa joihin tulee ilman autoa kuljettua useammalla julkisen liikenteen bussilla, junalla, metrolla tai ratikalla. Tampereen messukeskukseenkin oli Tampereen yösijastani todella työlästä kulkea, eikä paljon naurattanut aamuiset junalähdöt Helsingistäkään. Ikinä ei tiennyt kuinka ehtisin rautatieasemalta bussiin, joka veisi minut messukeskukselle.

Sen lisäksi autoa on tarvittu myös promootiovälineistön ja -laitteiston kuskaamiseen varastolta maistatuspisteille ympäri pääkaupunkiseutua, ja tietysti myös Matkahuollon toimipisteeseen, kun promoja on satoja ympäri Suomea. Aina tähän asti olen sujuvasti delegoinut kaiken, myös auto on aina lainattu tai aika monessa tapauksessa vuokrattu Europcarilta tai 24rentiltä, joista kummastakin minulla on oikein hyviä kokemuksia. Nyt vuokra-auton käyttöaste on kuitenkin nousemassa suoraan verrannollisesti kulkemistarpeeni kasvaessa. Etelä-Suomi alkaa jäädä pieneksi!

Auton ostaminen ei siltikään tunnu oikealta vaihtoehdolta menevälle citymimmille, joka mielummin maksaa palvelusta kun opettelee itse autoinsinööriksi. Jos ostaisin auton, kuinka voin olla varma, ettei siihen tule pian tuhansia euroja maksavia vikoja? Auto työkaluna on tarpeellinen, mutta sen arvo laskee ärsyttävää tahtia. Mitä jos en tarvitsekaan autoa vaikka joulu-tammikuun aikana ollenkaan? Auton kiinteät kulut rullaavat ja arvo laskee silti jatkuvasti.

Ainakaan vielä en siis tarvitse autoa vuoden jokaisena kuukautena – vuokraa auto vuodeksi -palvelu sai sen takia meikäyrittäjältä hylsyn. Vuokra-autopalveluissa silti hyvä puoli on se, että sitoudun aina maksamaan auton käytöstä (ja siihen liittyvistä palveluista) vain sen tietyn ajanjakson ajan. On ihanan huojentavaa tietää, että olen jo maksanut avusta, jos jotakin sattuu tien päällä. Huollot ja vakuutukset kuuluvat vuokra-autojen palvelupaketteihin.

Yhtenä aurinkoisena päivänä, kun julkista liikennettä käyttäessäni tajusin että junathan eivät kuljekaan seuraavina päivinä, tuntui kuin kamelin selkä olisi juuri katkennut. Ärsytti aivan suunnattomasti kantaa painavia promotavaroita tuntitolkulla julkisessa liikenteessä. Olisi ihan aikuisten oikeasti muutakin tekemistä.

 

 

Törmäsin 165N-bussireissun aikana googletellessani OP Kausiauto -palveluun. Olin aiemmin uteliaana haaveillut OP:n sähköautopalveluista, mutta hintojen puolesta ne jäivät vain haaveeksi. Kuukaudessa OP Kausiauton saa käyttöön edullisimmillaan 459 alvittomalla europpalaisella yhteisvaluutalla. Sen saman verran maksaisin, jos vuokraisin auton pariksi erilliseksi viikoksi – tai muutamaksi parin päivän pätkäksi. Tässä kuussa olisi kuitenkin tulossa peräkkäisiä reissuja Helsingistä Lahteen, Tampereelle ja Kouvolaan. Kuukausivuokraaminen siis kannattaisi.

Kausiauton nettisivut olivat mukavan selkeät, ja ostopäätöstä tehdessä ehkä vähän liiankin typistetyt. Otin OP Kausiauton asiakaspalveluun yhteyttä, ja sieltä vastattiin minulle heti. Sain kaikkiin kysymyksiini selkeät vastaukset, ja nyt lisätiedot on lisätty myös palvelun nettisivuille.

Koetin etsiä myös käyttäjäkokemuksia internetin keskustelupalstoilta, mutta niitä ei löytynyt yhtään. Ei ihme, koska palvelu on vasta muutaman viikon ikäinen!

Vuokra-ajan alkamista edeltävänä päivänä Europcarilta soitettiin, ja sovittiin osoite minne tuovat auton. Sain itse vaikuttaa minulle sopivaan kellonaikaan. Luovutuspäivänä sekä Europcarin asiakaspalvelija että OP Kausiauton palvelua kehittämässä ollut Valtteri karauttivat kotipihaani puoli tuntia etuajassa. Seuraavan kuukauden ajan käytössäni oleva auto onkin minulle oikein tuttu Yaris. Valkoinen automaattivaihteinen tilaihme, jolla oli pihaanajettaessa ajettu 20 tuhatta kilometriä.

Nyt sitten vaan testaamaan – kuinka Kausiauto-palvelu pelaa käytännössä kuluvan kuukauden aikana, ja sitä pidemmälle? Alku vaikuttaa ainakin lupaavalta.

 

Siellä se nyt on!

 

Typistetysti OP Kausiauto:

  • vuokraa autoja kuukaudeksi kerrallaan – ensin 30 päivän määräaikainen tilaus, jonka jälkeen sopimus jatkuu asiakkaan halusta riippuen toistaiseksi voimassaolevana. Irtisanomisaika ekan kuukauden jälkeen on yksi vuorokausi.
  • Kuukaudessa matkaa voi tehdä 2000 kilometrin edestä. Lisäkilometrit 0,17€/km (ja tulevaisuudessa ilmeisesti voi nostaa tuota kilometrirajoitusta tarpeen mukaan).
  • Kuten autovuokraamoissa yleensä, veloitus tehdään 30 päiväksi etukäteen luottokorttiveloituksena. Palvelun irtisanomisen jälkeen liikaveloitus palautetaan tilille.
  • OP:n isokaskovakuutus, jossa omavastuu 500 euroa.
  • Autot ovat Europcarin kalustoa.

 

Tämä on yhteistyökirjoituksen ensimmäinen osa. Jos sinulle herää kysymyksiä OP Kausiauto -palveluun liittyen, välitän ne mielelläni eteenpäin palvelun kehittäjille.

Aurinkoista viikonvaihdetta!

Sanna

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *