Kesäpäivän maidoton pirtelötrio

21.07.2017

**Yhteistyössä Proegg-tuoteperhe**

Otinpas eilen Annin ja Johannan kyytiin, ja tehtiin Parempi Roadtrip Espoosta Helsingin ja Riihimäen kautta Tampereelle. Better Eventsin mimmit hoitelee tänä viikonloppuna Moritz-kesäjuomapromoja erilaisissa ravintolaympäristöissä, ja me käytiin kiikuttamassa kunnon mimmiporukalla somisteet promoja varten. Nappasin Jonilta Espoosta auton (kiitos lainasta <3), kävin hakemassa Viinitieltä promokamppeet matkaan, nappasin Annin naapurista kyytiin, suhattiin Johannan luokse Riihimäelle, ja sieltä ampaistiin Tampereelle. Sählättiin ja sekoiltiin matkalla ihan huolella. Kunnon roadtrip! Nyt on niska jumissa ja lepopäivä käynnissä.

 

 

Ihanaa näin kesällä tehdä töitä rauhalliseen tahtiin – ajatuksissa on paljon tilaa uuden omaksumiselle. Ja kivaa kun ehtii hengailla toimistomimmien kanssa vähän muissakin kuin työmerkeissä – tai tehdä töitä näin mukavissa ympäristöissä. Toimistohommat tuli tehtyä siitä autostakin käsin oikein hyvin. Rauhallisesta työtahdista voin kiittää myös opiskeluintoni palaamista – Viime postauksessa kerroin että olen äärimmäisen kiinnostunut ruokavalion yhteydestä hormonitoimintaan ja sitä kautta nykyisiin terveyskremppoihini. Ja tällä hetkellä käynnissä on pätkäpaasto. Arvaa tekisikö mieli näitä pirtelöitä. 😀

 

 

Silloin kun kauhukaksikko Anni ja Johanna ampaisevat minun luokseni kylään, haluan todellakin tarjota mimmeille maidottomia, mutta proteiinipitoisia pirtelöitä. Miksikö? Koska Anni on ihan kiitettävä herkkusuu ja elämästä täysin siemauksin nautiskelija (niin kuin meikäläinenkin), ja Johanna varsin terveystietoinen fitnessmissi joka välttelee soijaa eikä voi käyttää maitotuotteita, joten rima tarjoiluille oli korkealla. Halusin silti tehdä mahdollisimman pelkistettyjä, muutaman raaka-aineen herkkuja. Mitään lisättyä keinotekoista makeutusta emme käyttäneet!

Ihastuin valkuaisproteiinijauheeseen heti ensikokeilusta, kun sitä sain hyppysiini – toisin kuin monet muut protskujauheet, tämä sekoittuu aivan älyttömän hyvin nesteen joukkoon. Ei jää paakun paakkua. Lisäksi maut ovat todella miellyttäviä, ei liian makeita, vaan pehmeitä ja todella hyviä nautittavaksi joko sellaisenaan tai välipaloihin sekoitettuna.

 

Miksi sitten sekoitan proteiinia pirtelön joukkoon? Olen huomannut, että proteiini tasoittaa ihanasti verensokerin vaihteluita. Silloin kun on herkkuhetki, nappaan yleensä jotakin proteiinipitoista herkuttelun kylkeen tai ihan aluksi. Siten verensokeri ei pääse heilahtelemaan niin kovasti, ja jaksan kylläisempänä pidempään. Siksi mielestäni proteiinijauheet sopivat pirtelöihinkin niin mainiosti.

Anni tokaisi tarkkana leidinä punaisesta pirtelöstä, että tässä on joku sivumaku! Maitoon verrattuna toki kaurajogurtti maistuu hiukan erilaiselta, ja valkuaisjauheen sitruunanmaku tuo oman sipauksensa pirtelöön. Ja meni läpi, smoothie hyväksyttiin! 😀 Jee!

 

 

Punainen smoothie

Mansikoita
Vadelmia
Mangoa
Kaurajogurttia
Kauramaitoa
Sitruuna-valkuaisjauhetta
Makeutusta oman maun mukaan – esimerkiksi hunajaa tai steviaa!

 

 

Keltainen smoothie

Ananasta
Mangoa
Banaania
Kookosmaitoa
Vaniljavalkuaisjauhetta
Makeutusta oman maun mukaan – esimerkiksi hunajaa tai steviaa!

 

 

Suklaasmoothie

Tummaa kaakaojauhetta
Maapähkinävoita
Banaania
Kauramaitoa
Vaniljavalkuaisjauhetta
Makeutusta oman maun mukaan – esimerkiksi hunajaa tai steviaa!

 

Ja hei – tänään Laitilan Kanatarha postasi omassa IG-kanavassaan, että proteiinijauheet ovat alennuksessa! Käy koppaamassa verkkokaupasta omasi, muista käyttää alekoodia Proeggjauhe25.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ihanaa päivää!

 

Sanna

 

Edellinen postaus

Seuraava postaus

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *