Kuinka palataan ruotuun herkuttelupäivien jälkeen? (+ terveelliset herkkureseptit!)

17.04.2017

Kuohkea mangovälipala:

Mangoa
Ananasta
Cantaloupe-melonia
Jäitä
Proegg pastöroitua, maustamatonta valkuaista
Mehukeittoa ihan vähän!

Surrauta ainekset tehosekoittimella pehmiksenkaltaiseksi välipalaksi. Kaada tarjoilukulhoihin ja nauti! 

 

Voi ähky! Onko täällä muita, ketkä ovat herkutelleet koko juhlapyhät alusta loppuun? Mitä sitten, kun herkuttelu meinaa jäädä päälle juhlapäivien jälkeenkin, silloin kun arjen pitäisi koittaa?

Minusta on tullut vanha. Podin aivan järkyttävää Benkkujenkku-korvapuustijäätelödarraa perjantaiaamuna, kun minun olisi pitänyt lähteä köröttelemään Tampereen kautta Pohjaslahdelle pääsiäisen viettoon. Ei vaan kyennyt liikkumaan, hedari oli liikaa. Tuntui kuin verisuoni olisi jyskyttäessä meinannut revetä siellä otsan vasemmalla laidalla. Ihan kamalaa. Oksetti ja sattui.

Mutta ei se pidätellyt minua herkuttelemasta pääsiäisen ensimmäisinä pyhinä – mämmiä, sitruuna-marenkikakkua ja suklaamunia. Ja vadelmatorttua. Ja paljon ruokaa. Ja popcorneja. Oli muuten hyvää!

Miten sitten päästä takaisin kiinni arkirutiineihin?

 

terveelliset herkut

 

Proteiini-marja-kauravälipala:

1 kauravälipalarahka
1 rkl Proegg sitruunanmakuista proteiinijauhetta
1 rkl kauraleseitä

vähän vaniljaa

Sekoita haarukalla tai sauvasekoittimella tasaiseksi, ja nauti <3

 

Ensimmäiseksi – ole tyytyväinen herkuttelustasi.

Tuliko herkuteltua? Ihanaa! Se taitaa olla pääsiäiseen aika ominainen juttu. Mämmiä, pashaa, suklaata. Virvon varvon, virpojien jäljiltä jääneitä herkkuja. Ja paljon luppoaikaa, kun pötkössä tulevia pyhäpäiviä riittää pitkälle viikonlopun yli. Sehän on ihan luonnollista, että kun vaihtaa vapaalle, vaihtuu myös ruokavaliokin. Välillä herkuttelu buustaa oikein hyvin aineenvaihduntaa!

Morkkis on ehkä pahinta, mitä voit herkuttelun jälkeen kehollesi tehdä. Ole siis vain tyytyväinen siitä, että herkuttelit. Tiedosta samalla, että toisinaan herkuttelun jälkeen tulee myös vähän vähemmän hyvä olo – ja se kuuluu asiaan. Se lähtee kyllä pois! Tulevaisuutesi näyttää oikein valoisalta, eikä sinun tarvitse rankaista itseäsi herkuttelusta tai siitä seuranneesta olosta. 🙂

Toiseksi – siivoa kotisi ja mielesi.

On tosi vaikeaa vaihtaa takaisin arkeen, jos koko ympäristösi näyttää merkkejä menneistä pyhäpäivistä. Onko mämminjämät vielä jääkaapissa omassa tuokkosessaan? Entä muut herkut, vieläkö ne kummittelevat kaapeissa? Ehkä parasta olisi hankkiutua niistä eroon. Etkö haluakin paremman olon, pirteämmän olemuksen, kuulaamman ihon?

Tee siis elinympäristöstäsi taas siisti, kuulas, raikas! Se saattaa vaikuttaa ihmeellisellä tavalla mieleesi.

 

Kesäisen proteiininen marjaherkku

1/2 pötkö Proegg valmiiksi kypsennettyä valkuaista
Mustikoita
Vadelmia
Mansikoita

Ei muuta kuin kulhoon ja sekaisin. Halutessasi ripauta päälle vähän vaniljaa.

 

Kolmanneksi – ala syödä ruokaa.

Ehkä hölmöin virhe jonka itse olen liian monta kertaa tehnyt, on ruoasta kieltäytyminen herkuttelujakson jälkeen. Ihan hölmöä jättää syömättä, mutta kovin luonnollista – herkuttelun jälkeen ei taida pitkään aikaan olla kunnon nälkä.

Mutta ala vaan syödä. Pidä huoli siitä, että ehdit syödä viitisen kertaa päivässä, pari lämmintä ruokaa, sekä aamu-, ilta- ja välipalat. Vaikkei olisi nälkä, vaikka olisi paha olo herkuttelusta, niin älä jätä terveellisiä, monipuolisia, raikkaita, värikkäitä ruokia väliin. Ethän? 🙂 Ne antavat sinulle tasaisemman verensokerin, sellaisia ravinteita mitä elimistö tarvitsee, kuituja tasapainottamaan suoliston toimintaa, ja auttaa aineenvaihduntaa pysymään käynnissä – ettet vahingossakaan valahtaisi säästöliekille.

 

Helpoin herkku ikinä.

Mini-piirakoita
Munavoita
Valmiiksi kypsennettyä valkuaista
Salaattitarpeita

You know how it goes. Aah. <3

 

Neljänneksi – makeutta mielelle ja keholle terveellisistä lähteistä.

Tee raikkaita smoothieita, astetta terveellisempiä pannareita, monipuolisia, hedelmärikkaita aamu-, väli- ja iltapaloja. Kyllä elimistö niitä sokereita kestää, mutta miksei niitä söisi mielummin puhtaammista lähteistä? Samalla saa ne superhyvät ravinteet kropalle. Teet palveluksen makeilla välipaloilla samalla sekä kropalle että mielelle!

Kokeile vaikka yhdistää Proegg-valkuaisproteiinijauhe mihin tahansa hedelmäsörsseliin. Itse tein valkuaispirtelöstä ekstra-valkuaismaisen, nimittäin sekoitin keskenään valkuaisprotskujauheen ja valkuaissmoothien! Tuli ihan sikahyvää. Erikseen ihan jees, yhdessä ihan mielenvikaisen bueno 🙂

 

 

Miltä kuulostaa? 🙂 Saa syödä – monipuolisesti, värikkäästi, raikkaasti, terveellisesti! Nam nam. Ja olla hyvällä mielellä. Kyllä kiitos.

Ota rennosti!

Sanna

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *