Côté d’Azur, toinen kotini. (Sponsored, Norwegian Reward)

14.04.2017

 

Maisemanvaihto tekee niin hyvää. Eilen kun vietin aikaa kampaamotuolissa työtietokoneen kanssa, ehdin suunnitella vähän toukokuun alun Ranskan matkaa. Minulla on joka vuosi tarkoituksena suunnata ainakin kerran Välimeren rannalle, siellä missä kävin yläasteeni – Côté d’Azurin seuduille. Ranskan Rivieralle.

Toukokuussa siellä on jo lämmintä ja ihanan vihreää – Etelä-Ranskan loputtomat viinipellot ja huumaavan tuoksuva laventeli, kaskas-sirkkojen soitto, kuulen sen vieläkin mielessäni.

Vuosi oli 2003. Kesä oli poikkeuksellisen kuuma. TGV-matka Pariisista Aixiin oli pitkä, koko Ranskan halki pohjoisesta etelään. Juna oli kulahtaneempi kuin Suomen taajamajunat, ja lippujen hinnat hipoivat lentolippujen hintoja. Tapeltiin siskoni Essin kanssa, Aino oli hädin tuskin yhden vuoden. Äidillä oli kova työ pitää meidät kurissa. Sori, äiti!

 

 

Kun junan ovet aukesivat, odotin sellaista suomalaista, viileää viimaa ja kuivaa ilmaa. Totuus oli toinen – kuuman kostea ilma pelmahti sisään, ja teki junasta entistä paahtavamman. Sirkkojen siritys oli korviahuumaavaa. Näin joka paikassa oranssia – maa oli kuivan oranssia, talot olivat oransseja. Punaisia kattoja, vihreitä kattoja.

Ajettiin avustajamme Marie-Pierren kanssa TGV-asemalta Susien tielle, Tuhansiin. Numero 680 olisi meidän kotitalo seuraavat pari vuotta. Viisi kilometriä Aixin keskustasta, pienen Les Milles-kylän kupeessa. Unikkopellot loistivat punaisena, ja siellä keskellä se oli. Meidän tuleva koti. Oranssiseinäinen mintunvihreine ikkunaluukkuineen.

Se kesä oli paahtava.

 

 

Lennän Norwegianilla aika paljon. Olen lentänyt Kaakkois-Aasiasta Suomeen, olen lentänyt Dubaihin, ja ympäri Eurooppaa. Ja Suomen sisällä. Koska olen ostanut lennot Norskin kautta, olen kerryttänyt jo jonkin verran Norwegian Reward -ohjelman CashPointseja. Ne ovat siis pisteitä, joita saat jokaisesta Norskin kanssa tehdystä ostoksesta – ei siis pelkästään lentolipuista, vaan myös hotelleista (vaikka hotels.com:in kautta), autonvuokrauksista (Europcar, Avis, Sixt, FireFly,…), ja lentokenttäparkkeerauksesta.

Varasin eilen auton käyttööni Ranskan-reissun ajaksi, seitsemäksi päiväksi, hintaan 149 €, sisältäen täydet vakuutukset. Katsotaan millainen auto sieltä paljastuu, mutta nyt täytyy sanoa etten ole aiemmin löytänyt noin edullista vuokra-autoa. Kun vuokrasin Norwegian Rewardin kautta, uskon että saan silti laatua, vaikka hinta onkin huokeampi.

 

 

CashPointseja kertyy siis myös autonvuokrasta. CashPointseja kertyi myös hotellivarauksestani, jonka tein ensimmäistä kertaa Norwegianin kautta. Sain ekasta hotellivarauksesta 300 ekstra-CashPointsia. Sillä saa yhdensuuntaisen lennon Ranskaan.

Tienasin CashPointseilla yhden ekstrareissun Ranskaan! Tai voinhan tietysti käyttää CashPointseja myös tuomaan vähän lisäluksusta matkoihini – voin varata istumapaikkoja veloituksetta, voin käyttää lentokenttien lounge- tai Fast Track -palveluita, eli jonottaa vähemmän ja odottaa lentoa mukavemmin. Kyllä kiitos!

Norwegian Rewardin nettisivuille pääset suoraan tästä (Klik!).

Onko sulla kokemusta Norwegianin CashPointsien käytöstä? Mitä kaikkia palveluita olet ostanut Reward-ohjelman kautta, ja mistä saa parasta laatua ja eniten CashPointseja? Kuulisin niitä mielelläni!

Sanna

 

 

Tämä postaus on tuotettu yhteistyössä Norwegian Rewardin kanssa.

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *