Yrittäjän kauhunhetket (ja kuinka niistä on selvitty!)

05.04.2017

Norskin (Funmedian) keikka meni upeasti, meitä näkyi Maikkarilla asti!

Huomenta maailma! Klo 7:30 lähdettiin ajamaan Jonin kanssa vesisateessa Espoosta Kristiinankaupunkiin ison Transit-pakun, kymmenen sähköpyörän, teltan ja muun promokaluston kanssa. Vuotuinen Crescentin sähköpyöräkiertue alkaa!

Tässä on siis Jonin kipparoidessa aivan loistavat saumat kertoa teille vähän kauhunhetkiä tähänastiselta yrittäjyysajaltani. Hoen varmaan kyllästymiseen asti, että jokaisen työntekijän onnistumiset ovat yksinomaan sen työntekijän tai tiimin onnistumisia – ja kaikki epäonnistumiset ovat minun epäonnistumisiani. Jos jokin asia ei toimi ja epäonnistuminen tulee, se on mun vika. Koska mä olen unohtanut kertoa jotakin oleellista tai toimia jollakin tavalla. Kaikki lepää pehmoisesti mun harteilla!

No, olipa kerran uusi tuote-esittelyasiakkuus. Elimme ensimmäistä viikonloppua, kun uudella asiakkaalla oli ennätysmäärä tuote-esittelyjä ympäri Suomen erilaisissa tapahtumissa. Koordinoimme tietysti paitsi henkilöstöä, myös promokaluston kuljetuksia.

 

Tuottajan duuni on kuulkaa kovaa työtä.

 

Olimme kilpailuttaneet sopivimman tavarankuljetusyrityksen meidän tarpeisiimme, ja lähetimme hyvissä ajoin promokaluston jaettavaksi toimipisteisiin ympäri Suomen. Päivät kuluivat ja tärkeä viikonloppu alkoi häämöttää. Seurasin lähetyksiä kuljetusyrityksen intranetin kautta huolestuneena, yksikään paketti ei näet näyttänyt liikkuneen Helsingistä. Soitot paljastivat, että rullakot olivat hukassa jossakin päin pääkaupunkiseutua. Ylihuomenna pitäisi olla Oulussa, Seinäjoella, Turussa ja Tampereella isot tapahtumat!

Edeltävä ilta ennen tärkeää viikonloppua elin paniikinomaisissa tunnelmissa soittaen kaikkiin mahdollisiin johtoportaan puhelinnumeroihin joihin kykenin – itkin puhelimeen, että jos nämä tavarat eivät ole perillä huomisaamuksi, emme saa töitä tehtyä. Rahaa on palanut, ja puskuria kassassa ei ole riittävästi siihen, jos emme olisikaan saaneet laskutettua näitä tapahtumia asiakkailta. Tässä häämöttää konkurssi!

 

Hiljaa yössä!

 

Seuraavana aamuna saimme jäljitettyä lähetykset – osa oli jo miltei perillä, ja Oulun paketit olivat vielä Helsingissä. Laitoimme HR-kuningattaremme Annin junamatkalle Ouluun. Turkuun yksi lähetys saapui varttia ennen tapahtuman alkua.

Ihan järkyttävää! Kylmät väreet nousevat pintaan pelkästä ajatuksesta.

Tästä opimme: Nyt tiedämme, että tietyt kuukaudet alku- ja loppuvuodesta ovat äärimmäisen vilkkaita ihan jokaisessa kuljetusyrityksessä, emmekä silloin voi luottaa lupauksiin toimitusajoista. Silloin kaikki lähetykset täytyy lähettää ekstrapikaisina, eikä millään normitoimituksella.

Sen lisäksi: mitä aiemmin reagoi omiin huolenaiheisiinsa, sen parempi. Ja jos ikinä mikään asia huolestuttaa, niin parempi kysyä kuin katsoa ja katua. Kysyminen ei haittaa ketään.

Aina ei voi hoitaa kaikkea itse – mutta joskus kieltämättä tekisi mieli. Tosin – minähän se kämmäilen myös. Viime viikolla erityisen isosti.

Onko jotakin asioita, joita haluaisit tietää minun yrittäjätaipaleeltani? Vinkkaa, niin katsotaan, millaisia tarinoita täältä löytyy!

Tehokasta keskiviikkoa!

Sanna

 

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *