Onnellisuus on!

29.03.2017

 

Muistatko sen pienen hetken, kun näit jonkin ihan pieneltä tuntuvan asian, mutta joka sai sut tosi hyvälle mielelle? Joku hassu kuva tai video sosiaalisessa mediassa, tai kaunis auringonlasku, tai kevään ensimmäiset merkit. Joku sellainen ihan pieni asia, joka muistuttaa meitä siitä, että onnellisuus tulee, kun malttaa hetkeksi hidastaa. Olla vain siinä, ja ottaa onnellisuus vastaan.

Muistatko, kuinka hyvältä se tuntuu?

Haaveilin viikko sitten, että saataisiin järjestettyä Better Sleepover, eli Paremmat Pyjämabileet, meidän toimistonaisille. Me asutaan kaikki niin etäällä toisistamme – Tallinnassa/Strasbourgissa, Turussa, Riihimäellä, ja Helsinki-Tampere-akselilla, ja päästään näkemään toisiamme vähän liian vähän. Olin todella vaikuttunut siitä, että yhteinen hetki löytyi näin nopeasti – jo heti seuraavalle viikolle! Sovin siltä istumalta myös kouluttajan kanssa muutaman tunnin ydinfyysikkokoulutuksen.

Tilasin NLP-master-Samuelilta koulutuksen tavoitteeksi saada meille lisää itsevarmuutta, sanavalmiutta, ja rohkeutta olla oma itsensä missä tahansa tilanteessa. HR-kuningattarille kerroin, etten tiedä yhtään, mitä on luvassa. Oikeastaan pari kertaa vähän jännitinkin, tuleeko koulutuksesta mitään. Entä jos mimmit eivät innostu yhtään? Mitä jos tää meneekin ihan mönkään koko juttu?

Nyt kun röhnötän yksin täällä satavuotiaan, mäen korkeimmalla kohdalla sijaitsevan omakotitalon olkkarissa ja olen siivonnut meidän koulutuksen ja yökyläilyn jäljet, tunnen miten mieli on taas venynyt ja paukkunut. Vielä pari tuntia sitten me istuttiin täällä kaikki, tehtiin mitä merkillisimpiä harjoituksia. Nyt, tunteja myöhemmin, jäljellä on kauhea jano ja vähän sumuinen olo. Sellainen, että tietää tehneensä mielikuvaharjoituksia, ja leikkineensä voimakkailla tunteilla.

Yökyläily on ihan parasta. Ainakin tällä mimmitiimillä – egot heitetään tässä tiimissä aina nurkkaan, huonot jutut kääntyy nauramiseksi vedet silmissä, ja kaikki on niitä omia itsejänsä. Röllejä enimmäkseen.

Millaisia harjoituksia me sitten tehtiin? Tässä koulutuksessa ei nimittäin käytetty fläppitauluja, vaan Samuelin äimistyttävää kykyä kertoa vaikuttavia tarinoita ja käyttää suomen kieltä niin, että se vaikuttaa kuulijan tunteisiin. Ja tunteita oli. Oli onnellisuutta, oli epävarmuutta, itsevarmuutta, jännitystä, itsensä hyväksymistä, epäonnistumisten käsittelemistä, oli naurua ja oli muuten aika paljon kyyneleitäkin. Laidasta laitaan.

 

 

Yksi isoin oivallus, joka on konkretisoitunut minulle viimeisen parin vuoden aikana, on se kuinka tehokkaasti itse pystyn muuttamaan omaa tunnetilaani ihan tuosta vain. Niin kuin vaikka onnellisuutta – onnellisemman olon saa pelkästään sillä, että tiedostan olevani tässä, ja ajattelen jotakin onnellista asiaa. Asia, mistä hyvä olo tulee, voi olla ihan pikkiriikkinen, tai se voi olla suurensuuri. Se voi olla muisto jostakin onnellisesta elämäntapahtumasta, tai se voi olla ajatus kauniista auringonlaskusta. Tai omasta ajasta autonratissa matkalla töihin (jos tilanne on mielestäsi onnellinen. Tai voithan tehdä siitä onnellisen halutessasi, se on sinusta kiinni! 😉 )

Muistan myös tosi hyvin sellaisen tilanteen, missä jäädyin joskus ihan kokonaan. Siis sellainen tilanne, missä tuli ihan totaalinen black-out. Tällaiset tilanteet olivat aina niitä, missä minun olisi pitänyt alkaa improvisoida, heittäytyä, tai näyttää epävarmuuteni. Tänä päivänä käytän improvisointitaitojani, koko ajan parempia ja parempia, ihan jokaisessa asiassa jonka teen! Tänään koulutuksessa, Tikiksen kameran edessä, myyntipalaverissa. Nautin siitä suunnattomasti. Nautin siitä niin paljon, että olen onnellisimmillani saadessani käyttää sitä, yhtä parhaista kyvyistäni!

Ja improvisointitaitoni olivat siis täysin olemattomia vielä pari vuotta sitten. Nykyään olen oppinut tunnistamaan ne tilanteet joissa black-out meinaa tulla, ja osaan käsitellä niitä ihan uskomattomalla tavalla. Toivottavasti myös HR-kuningattaret saivat tämänpäiväisestä ajatuksensiemeniä myös tähän.

Puhuimme myös ajankäytöstä, motivoinnista, työnsä järjestämisestä ja työn aloittamisesta, työn tehokkuudesta. Tosi avoimesti. Ihan mieletöntä, kuinka rehellisesti me voitiinkaan kertoa kipeiltä tuntuvista asioista. Nauraa ja itkeä yhdessä.

Meillä on kyllä todella uniikki tiimi. Jotain sellaista, mitä muissa duunipaikoissa ei vaan ole. Oon ihan rakastunut teihin, Johanna, Aino-Liina ja Anni! Suurkiitos, Parempi Koutsi Samuel Aarnio.

Kuinka onnellinen sä haluat olla just nyt? 🙂

Sanna

 

Samankaltaisia kirjoituksia

2 kommenttia

  • Liina

    Sannaaaa oot paras <3 ja Samuel myös, oon vieläkin ihan fiiliksissä 😀

    • Sanna Laitinen

      No kyllä! Ihan fiiliksissä täälläkin 🙂 🙂 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *