Vapaapäivän terveellinen herkkuaamupala

25.03.2017

Vapaapäivä! Mulla on ihan oikea vapaapäivä. Nukuin pitkään, stressasin logistiikka-asioista yöllä vain kerran, heräsin iloisena. Venyttelin, haukottelin ja lompsin napsauttamaan kahvinkeittimen päälle. Kulta Katriinan Tummempaa Tummaa tänään, ihan perinteisellä mokkamasterilla.

Tänään, mun vapaapäivän kunniaksi, mä halusin tarjota itselleni vain parasta. Sellaisen ruhtinaallisen, eksklusiivisen, superhyvännäköisen aamupalan. Ihan vain sen takia, että mä todellakin, hitto vie, olen ansainnut sen.

Rakastan hyviä voileipiä, joten halusin tänään oikein supermaukkaan, hyviä ravintoaineita sisältävän herkkuleivän. Munavoita alle, vähän broikkusiivua päälle, ja kuorrutetaan kurkuilla ja valkuaisella.

Muistatko basilikan tuoksun? Se palauttaa mulle mieleen raikkaat kevätaamut  – ei ihan sellaiset kuin täällä pääkaupunkiseudulla tänään – mutta semmoiset kirpeät, aurinkoiset ja energiset. Semmoiset, joista tietää, että leskenlehtien puhkeaminen routamaasta ei enää ole kovin kaukana. Siitä tulee hyvä olo. Laitetaan siis kirpeän energistä tuoksua mukaan hyvän mielen aamupalaleipään.

Maitorahkan halusin tänään korvata jollakin maidottomalla versiolla – Tikiksen Kesäkuntoon -valmennuksessa mimmit ovat aika moni kokeneet saavansa maitotuotteista mahanpuruja. Mulle maitotuotteet sopivat loistavasti, mutta mitään ruoka-ainetta ei tietysti kannata syödä liikaa. Siispä miksen huvin vuoksi – ja herkkuaamupalan kunniaksi – vaihtaisi rahkan vaikkapa kauravälipalavalmisteeseen.

terveelliset herkut

Kasvikunnan protskunlähteet ovat superhyviä ja maukkaita, mutta eläinkunnan versioihin nähden hiukan vähäproteiinisia. Tykkään siitä tunteesta, mikä tulee kun protskupitoisen aterian jälkeen on oikeasti kylläinen olo, ja nälkä totta tosiaan pysyy loitolla pitkään. Protsku myös tasoittaa verensokeria, ja olen satavarmasti välttynyt sen avulla monilta migreenikohtauksilta.

Siispä miksen ymppäisi kauravälipalaan vähän valkuaisprotskua! Olen aika innostunut tuosta pehmeän sitruunaisesta mausta, ja ihan superhyvästä, tasaisesta, marenkimaisesta, pehmeästä koostumuksesta. Miksen ollut löytänyt valkuaisproteiinijauheita aiemmin?

Sekoitin haarukalla kauravälipalan ja sitrusprotskun sekaisin. Vähän marjoja päälle, ja voilà.

terveelliset herkut

Tässä ja nyt. Nyt on hyvä. Hengitän syvään ja huomaan kuinka pikku hiljaa koko kehoni rentoutuu ja virkistyy samalla tähän päivään.

Tänään on vapaapäivä!

Sanna

Sanna Laitinen terveelliset herkut

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *