Treeninnälkä kateissa?

07.01.2017

img_6658

Kaikilla on joskus treenimotivaatiopula.

Oletko sä syöttänyt itsesi treeniähkyyn jo pelkällä ajattelulla? Mä olin.

Mä huomasin vuodenvaihteen ympärillä, kuinka isoa roolia mielikuva tulevista treeneistä näyttelee treenimotivaation ylläpitämisessä.

Menin kaksi kertaa salille joulun ja uuden vuoden välillä. Ensimmäisen kerran kun astelin salille, treeni oli tosi pitkän ja raskaan tuntuinen. Aloittaminen oli NIIN vaikeaa. Kesken treeninkin tuli sellainen fiilis, että helvata mä lyön just nyt hanskat tiskiin. En saanut kyykättyä sellaisilla vastuksilla kuin olisin halunnut. En pystynyt keskittymään niin hyvin kuin olisin halunnut. Voi perse. Nyt ei mee treeni ees perseelleen, vaikka kyseessä on pakaratreeni! Ihan päin honkia.

Voin kertoa, ettei ole kivaa kävellä itkuisena pihalle salilta.

No. Seuraavan kerran menin salille sellaisena päivänä, kun koko päivä oli täynnä touhua. Kulkemista Helsingistä Tampereelle, palaveria, kuvausta, antiikkipöytien roudausta peruuttaen ykköskerroksesta kutoseen. Mä halusin mennä treenaamaan.

Soitin äidin hakemaan mut salilta. Aikaa treenille oli vähän, vajaat kolmisen varttia. Ehdin lämmitellä hyvin (koska hyvin lämmittely on edellytys hyvälle treenille, muista säkin jooko!), ja tehdä kolme sarjaa takakyykkyä ja mavea. Kun olin tehnyt kaksi sarjaa askelkyykkyjä, katsoin kelloa: nyt pitää lähteä loppuverryttelyjen kautta pukkariin, äiti odottaa jo autossa kuntosalin edessä.
Voi vitsit mikä treeninnälkä jäi! Ehdin tehdä ihan ok-setin, vähän vajaan treenin, mutta tein aikapulassa kaikki liikkeet tehokkaasti, keskittyen, viimeisen päälle! Hiki pinnassa, sykkeet korkealla, pakarat pumpissa. Vähänkö eri fiilis!

Siitä treenistä jäi ihan kunnon treeninnälkä päälle. Koska pääsen uudestaan? Pääsenkö jo, tulee niin hyvä olo! Mitähän lihasryhmää kiusaisin seuraavaksi?

img_6659

Onko sulla treeniähky? Kokeile ainakin yhtä näistä:

  1. Oletko treenannut liian kauan samantyylisellä treeniohjelmalla? Nyt on kuulkaa nettivalmennustarjontaa. Ei muuta kuin valitsemaan itselle se sopivin valmennus ja ottamaan uudet treenivinkit talteen!
  2. Asetatko itsellesi liian suuria tavoitteita? Höllää vähän, aseta itsellesi aikaraja. Tee vähän lyhyemmän kestoinen treeni! 35 minuuttia? Siinä ajassa saa kyllä hien pintaan ja kohdelihakset pumppiin!
  3. Kokeile ihan jotain muuta liikuntamuotoa. Lähde ulos hiihtämään, luistelemaan ja kohta varmaan voi tehdä lumiukkojakin, kun suojakelit kuulemma ovat tulossa.
  4. Pidä paussi treeneistä, ja keskity kunnolla lihashuoltoon. Lihaskuntotreenin kanssa ihan-yhtä-tärkeää on lihashuolto. Mun lempparit lihashuoltokeinot ovat liikkuvuusharjoitteet ja dynaamiset venyttelyt – olen malttamaton kutale, enkä jaksa lojua minuutteja staattisissa venytysasennoissa. Saan dynaamisista venyttelyistä ja muista liikkuvuusharjoitteista paljon enemmän irti.

Mageeta sunnuntaita sulle! Mä lähden takaisin Päivänkakkaralle Ilkan NLP-oppeihin. Onpa kivaa olla takaisin Akatemialla – ihan kun en olisi ikinä lähtenytkään sieltä!

Sanna

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *