Varo alkuinnostusta, kesäkuntoon-treenaaja!

03.01.2017

nayttokuva-2016-12-15-kello-22-38-09

 

Onko sinulla käynyt koskaan niin, että sitä innostuu jostakin uudesta harrastuksesta tai projektista ihan mielettömän paljon? Mulla käy niin aika usein – ajatukset harhailevat pitkin päivää uuteen lempparitouhuunsa, ja on vaikeaa olla puhumatta uudesta löydöstä. Päätän, että nyt lähtee, nyt muuttuu meinaan elämä. Asetan tavoitteen. Alan toteuttaa. Ja ihan toden teolla.

Helposti sitten tulee mentyä aika lujaa aluksi. Voi olla että ihan niin lujaa, että alkuinnostus laantuu aika nopeasti – eihän niin lujaa jaksaisi mennä joka viikko. Projekti tyssää nopeasti, kun alkaa tuntua siltä, ettei tätä jaksaisikaan tehdä sillä intensiteetillä kuin haluaisi.

Elämäntapojen muutokset, uudet harrastukset, projektit, käynnistyvät parhaiten mahdollisimman pienin – ei siis mahdollisimman isoin – askelin! Omiin tapoihin, omaan elämään kun istutetaan joku uusi asia, niin sehän kannattaa ujuttaa sinne mahdollisimman huomaamattomasti, ettei uusi prokkis tuntuisi mielelle ja keholle liian hankalalta. Mieti, kuinka paljon helpompaa on ylläpitää ihan pikkiriikkistä muutosta jokapäiväisessä arjessa – kuin sellaista jättiläisen kokoista.

Onnistuneet elämäntapamuutokset lähteekin ensin ajattelun muuttumisesta.

 

image

 

Siksi juuri nyt, kesäkuntoon-treenaajien innostuttua taas vuodenvaihteen jälkeen treenaamisesta, maltti ja ne pienet asiat on aika tärkeitä. Jos treenasin joulukuussa kerran viikossa, niin mitä jos treenaisin tällä viikolla vaikka pari kertaa? Tai tekisin ihan vähän pidemmän treenin? Söisin vaikka yhden suklaalevyn vähemmän tällä viikolla kuin viime viikolla? 😉 Millaisen ihan pienen muutoksen sä haluat tehdä tällä viikolla?

Ihanaa alkavaa vuotta. Muista ottaa sopivan rennosti.

Sanna

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *