Huomenna alkaa monella arki. Älä tee stressistä härkästä!

01.01.2017

 

Vuosi 2017 alkoi yöllä. Menikö vuodenvaihde odotetusti? 🙂

Totesinpa vuonna 2016, että minun on välillä vähän vaikeaa päästää irti työminästä. Ja toisin päin – kun vapaapäiviä on kertynyt joulunpyhien, vuodenvaihteen ja välipäivien kera jo useampia, niin paluu työmoodiin, siihen supersuorittajan rooliin, tuntuu vähän ahdistavalta.

Mistä se johtuu, että sunnuntai-iltana ajatus seuraavana päivänä alkavasta työrupeamasta on niin iso? Mistä johtuu se, että joku toinen on paljon parempi käsittelemään stressiä?

Mäpä annan sulle ajatuksen siemenen. Ehkä se joku toinen ei ajattele sellaisella tavalla, joka edes laukaisisi stressifiiliksiä. Se joku toinen osaa käsitellä ajatuksiansa ja tunteitansa jo ennen kuin stressipaniikki ja ahdistus nousee pintaan.

Jos susta tuntuu, että arkeen palaaminen on vaikeaa, voi olla että koet tehtävän työmäärän mielessäsi niin isona, ettei siihen tee mieli koskea. En tiedä miten näet työmäärän mielessäsi, koska jokainen mieltää omat työnsä ja velvollisuutensa omalla tavallaan.

Meillä kaikilla on vuorokaudessa käytettävissä 24 tuntia. Osa siitä me nukutaan, osan aikaa me syödään, siirrytään paikasta toiseen, ja aika iso osa me tehdään töitä. Meillä kaikilla on noin 8 tuntia päivässä aikaa työnteolle. Se on aika paljon, kolmasosa vuorokaudesta! Siinä on paljon aikaa saada hyviä asioita aikaiseksi. Paljon aikaa päästä tehokkaaseen työmoodiin. Paljon aikaa miettiä, mistä aloittaisi.

Työnteon aika ei ole välttämättä silloin, kun on vapaa-aikaa. Niin kuin esimerkiksi nyt. Jos sinulla on vapaa-aikaa nyt, niin ehkä voisit miettiä niitä työjuttuja vasta huomenna! Ehkä voisit nyt avata Netflixin tai hyvän kirjan, ja syventyä mielikuvitusmaailmaan hetkeksi. Tai tehdä jotain, joka saa tämän hetken tuntumaan sinusta vapaalta, sinun omalta ajaltasi.

Joo. Minäkin teen niin. Gossip Girl on auki, ja joululta ylijääneet suklaakonvehdit löytyvät visusti viereltä.

Huomenna alkaa uusi viikko – uusi elämä. 😉

Sanna

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *