Terveelliset herkut: Aamupalaksi mango-kookosherkku!

30.09.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Huomenta! Tai aamupäivää. Joku voi olla menossa kohta jo nukkumaan. Me kaikki tunnutaan elävän vähän eri rytmeissä, jokainen. Mun päivärytmi vaihtelee aika paljon tapahtumien mukaan – Alihankintamessuille kuluneen viikon tiistaista torstaihin mentiin aikaisin töihin. Tänään mennään iltapäivästä iltaan asti bilettämään Itikseen Suomalaisen Kirjakaupan eteen Tikis-porukalla, koska me saatiin vihdoin Tikis-treenihaastekirja painosta myyntiin.

Vaikkei mulla olisikaan aamulla tarpeeksi aikaa, haluan panostaa aamupalaan. Mihinkäs sitä herkkuhullu isoimmista ominaisuuksistaan pääsisi. Mun aamupalat on aina herkuttelua. Olet mitä syöt.

Kun herättyäni könysin parvelta, eli linnunpesästä, lukemattomien vaaleiden muhkupeittojen ja -tyynyjen keskeltä takaisin maanpinnalle, ensimmäinen ajatukseni oli saada kahvia. Mustaa, höyryävää, tummapaahtoista, sitruksista, nekkukaramellimaista. Niin luki paketin kyljessä, ja mä uskoin. Mun aamukahvi on löydöstä asti ollut sitruksinen ja nekkukaramellimainen. Ai niin, ja pyöreä!

Jääkaapista löytyi 2 desin purkki kookosmaitoa. Kuivakaapissa pönötti litran tetrapakkaus kesällä tukusta löytämääni Bonne-mangososetta. Laitettaisko näitä tänään sekaisin?

Ainesosat, 1-2 annosta:

2 dl kookosmaitoa
2 dl mangososetta
1 kukkurallinen ruokalusikallinen maustamatonta proteiinijauhetta

Sekaisin joko blenderissä, teho- tai sauvasekoittimella!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kolmen raaka-aineen herkku, mistä keho ja mieli saa lempeän aamuherätyksen. Mitä kylmempää on kookosmaito, sitä jähmeämpää tulee herkusta. Mangososeeksi suosittelen Bonnea tai vastaavaa, missä mango on kylmästi soseutettuna pistetty purkkiin, sen kummemmin hedelmäsokereita tai lantrinkeja lisäilemättä. Vauvanruokapurkkien sisällöt ovat sitä edellämainittua, vedellä lantrattua ja hedelmäsokerilla makeutettua.

Jos syöt tämän herkun jälkkäriksi, eli proteiinipitoisen pääruoan päälle, voit hyvin jättää protskujauheet kokonaan pois. Saat jälkkäriksi suussasulavan kahden raaka-aineen herkun.

Myrskypäivinä pätee yksi sääntö – ota rennosti.

Aye sir.

Sanna

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *