Lihasepätasapainoja, kiputiloja, ranka vinossa… Mitä tehdä?

15.08.2016

image

 

Jumimöykyltä morjensta. Totesin tänään todella tukkoisen aamuherätyksen ja jalkeillelähdön jälkeen, että vasemman polven kivut olivat alkamassa tehdä comebackia mun elämään. Saman jalan lonkankoukistajakin tuntui jumiselta.

Seurasi hauska ajatusketju. Miten mä voin muka olla niin jumissa, enhän mä ole tehnyt mitään kolmeen päivään? Ja siinähän se mun vastaus olikin. Perjantaina kävin Tallinnassa hakemassa haarakonttorin avaimen. Koko päivä istumista. Lauantaina vedin juontokeikan Itiksessä ja sen jälkeen reissasin Tampereelle viikonlopun viettoon – syömään hyvin ja tietysti maistelemaan ruokien kanssa sopivia, aivan loistavia viinejä. Pelkkää staattista asentoa siis koko viikonloppu – seisomista ja istumista.

 

image

 

Onko ihme että pakarat ei jaksa enää toimia, kun niille ei löydy istuma-asennossa muuta luontevaa liikettä kuin venytys? Onko ihme, että lonkankoukistajia kiristää, kun ne ovat alituiseen lyhentyneessä, koukistuneessa asennossa? Onko ihme, että alaselkään ilmestyy luonnottoman suuri notko, kun pakarat ovat venytystilassa, lonkankoukistajat lyhentyneet ja syvät vatsalihakset laiskistuneet näiden kolmen päivän aikana?

Kun ranka on mutkalla, kun tuntuu että toinen puoli kehosta on jumisempi kuin toinen, kun etupuolen lihakset tuntuu vahvemmilta ja ehkä kireämmiltä kuin selkäpuolen lihakset, sinulla on kropassa lihasten välisiä epätasapainotiloja. Monella rintalihakset kiristää ja lavanlähentäjät ovat lähes toimimattomat, tai ainakin ylivenyttyneet. Pakarat voi olla heikommat kuin etureidet ja lonkankoukistajat. Vasemman jalan takareisi voi olla vahvempi kuin oikean, ja puolestaan oikean jalan etureisi voi olla vahvempi kuin vasemman. Viulisteilla, tanssijoilla, kassatyöntekijöillä, ja autoilijoilla on esimerkiksi hyvin tyypillisiä epätasapainoja kehon oikean ja vasemman puolen välillä.

Näetkö mitä tarkoitan? Tunnistatko jotain epätasapainoja omassa kehossasi?

 

image

 

Mun stressinlievitystreeni oli tänään liikkuvuus- ja lihasepätasapainoteemalla. Slaavikyykkyä, painonsiirtoa, sumokyykkyä, pitkän askeleen askelkyykkyä, dynaamisia venytyksiä. Keppijumppaa. Pieniä treenivastuksia. Lihastärinää. Hikeä ja huohotusta.

Haluaisitko tietää, kuinka helposti ja pienillä liikkeillä voit hyvin vaikuttaa omaan ryhtiisi, suorempaan selkärankaan ja kivuttomampaan arkeen? Saako olla liikkuvuustreeniä? 🙂

Terkuin,
Sanna

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *