Vatsan pömpötys pois – kohti X-mallista kroppaa!

14.07.2016

image

Alavatsan ”pömpötys” on jostain syystä naisille iso ongelma, ja minäkin pääsen viikoittain keskustelemaan aiheesta. Olen miettinyt miksi nykykäsitys alavatsan pömpötyksestä on niin negatiivissävytteinen – sehän on naiseutta kauneimmillaan. Ei ole täysin sattumanvaraista, että rasva ja nesteet kertyvät alavatsan alueelle ja lonkan ympärille reisiin ja pakaroihin, naisten kehohan valmistautuu raskauteen, halusivat he sitä tai eivät. Nykypäivän fitnesskauneusihanteet puoltavat kuitenkin vähän miehekkäämpää versiota naisesta.

No onhan se tunnustettava – ei minusta ole todellakaan kivaa mennä vaikkapa kuvauksiin niin, että alavatsaa turvottaa. Tietysti haluan näyttää niin hyvältä omaan silmääni kuin mahdollista. Siksipä olen listannut itselleni muutaman kikan, jolla saa kehon X-mallia korostettua kaikista luonnollisimmilla tavoilla.

 

IMG_2677

 

1. Ruokavalio ja veden juominen (tietysti)

Veden juominen ja puhdas ruokavalio korreloi suoraan siihen, miten suolisto toimii, kuinka paljon paremmin keho polttaa rasvaa, kuinka ravinteet imeytyvät, ja kuinka aineenvaihdunta toimii. Puhtaan ruokavalion peruspilareista kirjoitin muuten viimeksi kesäkuussa, skrollaile muutama postaus taaksepäin tsekkaamaan! 🙂

Timo Lampenin letkautus viime Cagen jatkoilla jäi mieleeni – valmentajaesikuvani kertoi pitävänsä yllä ”feikkikuntoa” juomalla paljon vettä. Ei se kyllä mikään feikkikunto ole. Timo treenaa hullun lailla. Ja juo paljon vettä.

Vältän itse nesteenpoistajia, rasvanpolttajia ja esimerkiksi kofeiinikapseleita, koska niiden kuuriluonteisuuden takia nesteisyys palaa kehoon aika nopeasti kuurin jälkeen. Mielummin elän hyvän olon ja X-mallisen kehon kanssa jatkuvasti ja luonnollisin keinoin, ilman pillereitä. 🙂

Sen sijaan kulutan kyllä maito- ja viljatuotteita, mutta yhtä maltilla kuin punaista lihaakin, tai mitä tahansa muuta ruoka-ainetta. Nämä kotimaiset ruoka-aineet eivät lisää turvotusta minun elimistössäni. Kohtuus kaikessa – ja kokeilemalla itse, testaamalla, löytää sen oman, itselle parhaiten sopivan ruokavalion.

 

 

IMG_1799

 

2. Syvät vatsalihakset (ne mitkä ”imaistaan” käyttöön!)

Mikä sitä korsettia pitäisi paremmin kasassa, kuin siitä vastaavat lihakset itse! Syvien vatsalihasten tehtävä on suojella selkärankaa ja ryhtiä, ja samalla ne tekevät vyötäröstä kapeamman. Syvien vatsalihasten tulisikin olla käytössä siitä hetkestä lähtien kun nouset sängystä, aina siihen pisteeseen asti kun painut illalla takaisin punkan pohjalle peittojen alle.

Syvät vatsalihakset on siitä kivat, että mitä enemmän niiden käyttöä treenaa, sitä helpompi ne on pitää aktiivisina. Syvien vatsalihasten aktivointitreeni aamulla kantaa hedelmää vielä pitkälle iltaan – ja seuraavanakin päivänä on helppoa ottaa korsetinkavennuslihakset käyttöön!

Parhaat syvien vatsalihasten aktivointiliikkeet ovat niitä yksinkertaisimman näköisiä. Koska ympärilläolevat suorat ja vinot vatsalihakset ovat usein syviä vatsalihaksia paremmassa kunnossa, niin syvien lihasten treenissä täytyy olla tarkkana, että tulee aktivoitua juuri syvät lihakset. Helposti vatsaliikkeissä sikspäkkilihakset tekevät työn syvienkin vatsalihasten puolesta. Siksi teen syvien lihasten treenin todella tarkasti, vain pienillä vastuksilla ja yksinkertaisilla liikkeillä, lihasten aktivointiin keskittyen.

 

Sannalaitinen.fi

 

3. Tarpeeksi kuormittava liikunta (yleensä se, jota on ärsyttävää tehdä, mutta joka tekee parhaimman olon treenin jälkeen!)

Kroppa kerää helposti nesteitä toimimattomalla ruokavaliolla, stressipiikeillä, ja esimerkiksi pitkien työpäivien aikana. Tarpeeksi kuormittava liikunta muutaman kerran viikossa on mahtava keino saada nesteet liikkeelle alavartalosta ja vatsan alueelta. Mitä isompia lihasryhmiä kuormitat, mitä voimakkaampia kuormia käytät, mitä enemmän hengästyt, sitä paremmalta näytät heti seuraavana aamuna. Hiitit lähimäessä ja voimatreenit salilla ovat ihan lemppareitani. Muista syödä paljon ravitsevaa, lämmintä ruokaa treenin jälkeen, se on tärkeää! Heti treenin jälkeen ei tuloksia näe, mutta odotapa vaikkapa seuraavaan päivään, kun nesteet ja ensimmäiset hötöt kropasta lähtevät liikenteeseen.

Hyviä treeniliikkeitä koko kropalle ovat erilaiset kyykyt, lantionnostot, askelkyykyt ja maastavedot. Kiinnitä niitä tehdessäsi ekstrahuomiota hyvään tekniikkaan, ja aloita kevyillä lisävastuksilla.

 

IMG_1767

IMG_1814

 

4. Lepo ja huolettomuus (kyllä!)

Oletko joskus tsekannut peilikuvasi aamulla ja todennut, että kylläpä näytän hyvältä näin aamuisin! Niin kuin X-mallisen kropan metsästyksessä yleensäkin, levon tulisi olla yhtä tärkeä elementti kuin treenaamisenkin. Olet varmaan itsekin huomannut, että stressaantuneena ja univelkaisena tulee popsittua ylimääräisiä herkkuja vähän liian herkästi. Pitkät yöunet vaikuttavat suoraan siihen, kuinka terveellisessä ruokavaliossa pysyt helposti. Hyvin levänneenä ja vähällä (painosta/ruokavaliosta/liikunnasta/arkielämästä) huolehtimisella niin mieli kuin kehokin toimii helpoimmalla ja parhaalla mahdollisella tavalla.
Pyhitä siis lepopäivät! Ne kaikki!

 

IMG_2634

 

Seuraavaan kertaan. 🙂

 

Sanna

 

 

 

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *