Protskupitoinen aamupuuro kahdella tavalla

29.06.2016

 

Muistatko ne aamut, kun heräät lämpöisiin peittoihin ja tyynyihin sotkeutuneena, ja ulkona on kolean harmaa sää? Eli tyystin erilainen kuin tänään, tai eilen. 😀 Sellaisina päivinä kontrasti peitonalaisen valtakunnan ja ulkoilman sääolosuhteiden välillä on ainakin mun mielelle käsittämätön. Vähän liikaa. Silti se on niin tyypillinen suomalainen kesäkeli. Siksi mä mieluiten vaan jäisin makoilemaan ja haaveilemaan koko päiväksi peiton alle. Onko siellä ruutujen sillä puolen muita samanlaisia?

Aamufiilistelijänä mä haaveilenkin peittojen alla vähän aikaa ennen kuin suuntaan aamupalalle – tänäänkin, vaikka aurinko paistaa jo korkealla. Tällaisina rentoina arkiaamuina parasta hemmottelua itselle on höyryävän herkullinen puuro, jossa on sopivasti makua ja kuohkeutta herättämään mielen, protskua pitämään verensokerin tasaisena, ja kuitua pitämään nälän loitolla.

 

Aamufiilistelijän kuohkea, kuitupitoinen proteiinipuuro

2 dl vettä
Ripaus suolaa
1 dl hiutaleita
Hyppysellinen siemenrouhetta
2/3 dl pastöroitua valkuaista tai 2 valkuaista

Lisää kiehuvaan veteen hiutaleet ja suola. Kun olet sekoitellut puuron sopivan jähmeäksi (minä tykkään oikein kunnon tuhdista puurosta), sekoita puuron sekaan valkuaiset. Mitä tehokkaammin sekoitat, sitä kuohkeampi puurosta tulee. Lisää lopuksi siemenrouhe.

image

 

Nopean ja makean puuroherkun ystävälle

2 dl vettä
Ripaus suolaa
1 dl hiutaleita
Puolikas banaani
(roiskaus chian siemeniä)
Ruokalusikallinen maustamatonta protskujauhetta (esim. Laitilan munaproteiini)

Sekoita banaani, hiutaleet, suola ja vesi tehosekoittimella sekaisin, tuikkaa lautaselle ja mikroon muutamaksi minuutiksi! Lisää mikrokeikan päätteeksi proteiinijauhe puuron sekaan voimakkasti vatkaten.

image

 

Puuron päälle ymppään yleensä hedelmiä, raejuustoa, mehukeittoa ja pähkinöitä. Mitä nyt keksinkin!

Lämpöistä aamua! Taidanpa ottaa kahvini, puuroni ja aamulehteni mukaan piha-aamupalalle. Jos susta tuntuu samalta, mutta aprikoit lämpötilan kanssa, niin kääriydy vilttiin jos meinaa tulla vilu. 🙂 Höyryävä puuro ja raikas aamukasteinen piknikki on parasta just tähän hetkeen!

Sanna

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *