Britakakun valmistuksessa tarvitaan välipalaa.

18.05.2016

324178_10150694285234225_1617846664_o

 

Ihanaa, merkkipäivä! Saan joka kerta hyvän syyn tehdä herkkuja. Yleensä teen kakun.

Tälläkin kertaa pyöräytin salinjälkeisissä endorfiinihuuruissa Britakakun. Yleensä marenkinen Britakakku on monikerroksinen, mutta meikäläinen laiskuuksissaan, tai eri nokkelasti, pyöräyttää herkun suoraan irtopohjavuokaan, ja ymppää kermavaahdot, marjat ja koristeet päälle sattumanvaraisessa järjestyksessä. Joka kerta tulee ihan mielenvikaisen hyvää!

 

IMG_3266

 

Britakakun pohja on kaksikerroksinen – alimpana voista, keltuaisista, jauhoista ja kaikesta muusta nannasta koostuva mehevä taikina, ja päällä rouskuva, mutta pehmeä marenki. Tän kakun valmistamisessa käytetään työvälineenä sähkövatkainta, ja kannattaa aloittaa vatkaaminen marengista.

2 valkuaista (ja meikä lisää vielä lorauksen valkuaista purkista)
1,5-2 dl sokeria
ripaus suolaa!

Mä en osaa ikinä erotella tarpeeksi huolella keltuaisia valkuaisista. Faktahan on, että valkuainen ei vaahdotu vaikka kuinka vispaisi niskat väärällään, jos joukossa on yhtään rasvaa vaikkapa keltuaisesta. Paitsi silloin, kun ymppäät ihan hiukan suolaa mukaan valkuaismössöön! Kohta pyörittelet hyppysissäsi ihanan kiiltävää marenkivaahtoa, kun olet lisännyt vaahdotettuihin valkuaisiin sokerin.

 

IMG_3259

 

Nam. Seuraavaksi pohjan alin kerros.

1 dl maitoa
2 keltuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
125 g voita.

Sekaisin. Voilà! Ymppää keltainen taikina irtopohjavuokaan, ja lusikoi marenkivaahto päälle.

Koko laitos uunin keskitasolle 175 asteeseen noin 20 minuutiksi. Mun kakku unohtui kirjoittaessa uuniin, ja pohjasta tuli vähän enemmänkin well-done…

 

IMG_3263

 

Tässä välissä on mahtavat tsäänssit putsata keittiö, vatkata täytekermavaahto, valmistella mansikat, ja tietty putsata kiponpohjalle jääneet taikinat parempiin suihin.

Ennen kuin alat kaaputtaa astioita, niin muista syödä protskupitoinen välipala alle. 😀 Pysyy verensokeri tasaisempana, eikä tuu väsykään tai nälkäkään niin nopeasti!

Mä lompsuttelen nyt herkuttelemaan ystävien kanssa.

Huikeaa päivää!

Sanna

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *