Julkisuus on ammatinvalinnan seuraus – ei syy.

21.04.2016

Screen Shot 2016-04-21 at 11.01.31

 

Moi!

Julkisuus. Uravalinta. Näkyvyys. Sosiaalinen media. Lehdet. Bloggaaminen. Sanoja jotka jollakin tavalla, suorasti tai epäsuorasti, liittyy myös mun elämään, ja jotka sisältyy usein kysymysmuotoisiin lauseisiin joita multa kysytään, kun on puhe mun töistä.

Tuolla publikeilla kun tapaan tapahtumaprojekteissa paljon uusia ihmisiä, en yleensä puhu itsestäni. Keskityn kuuntelemaan. Siksi monelle tulee yllätyksenä vahva vuorovaikutukseni sosiaalisessa mediassa.

Vaikka suomalaisena bloggaajana sijoittuisi kuinka korkealle kansallisissa bloggaajalistauksissa tahansa, silti saa olla aika rauhassa. Suomen parhaat blogit keskittyvät tiukasti oman genrensä ympärille – oli se sitten kauneus, sisustaminen, lifestyle, tai vaikkapa treeni ja hyvinvointi. Oma seuraajajoukko toki tunnistaa bloggaajansa, mutta muu kansa on tuiki tietämätön koko hepusta.

 

IMG_2376

 

Mä olen ainakin aivan tuiki tavallinen perseilijä, jolla on tuiki tavallinen nimi ja tuiki tavallinen perhetausta. Tai tietysti olen erityinen ja kaikin puolin epänormaali ja spessu, mutta silti. Ihan tavallinen suomalainen höhlä.

Mulle blogin pitäminen on paitsi henkireikä ja itsensä ilmaisemisen väylä, myös myyntikanava. Ennen tänä vuonna käynnistynyttä Tikis-yhteistyötä kaikki myynti kulki vain ja ainoastaan mun treeniblogin kautta. Mun yritys hengitti mun blogin kautta, ja hengittää yhä mun tärkeimpänä myyntikanavana. Ja minä saan leivän epäsuorasti, mutta vain ja ainoastaan, mun blogin kautta.

Suomen 6. suosituimman treeniblogin pitämisestä seurannut ihan pikkiriikkinen julkisuus on mulle työkalu oman liiketoiminnan kehittämiseen – valmennustuotteiden kehittämiseen, mentaalivalmentajan työn mainostamiseen, tapahtumatuotanto-organisaatiomme näkyvyyden buustaamiseen.

Näettekö mitä ajan takaa – en hamuamalla hamua julkisuutta sen takia, että ihmiset katsoisivat minua ylöspäin ja sitten olisin onnellisempi. Näkyvyydellä todistetusti saan kasvatettua yritykseni liikevaihtoa, ja minä saan juustoa leivän päälle.

Tässä maassa on monella julkisuuteen hakeutumisen ja rahan tekemisen syy-seuraussuhteet vähän vinksallaan. Ensin halutaan julkkikseksi, että voidaan alkaa tehdä ihmiskunnalle hyvää. Se on vähän sama kuin taloudellisten huippumenestysten ihannointi – ensin halutaan olla mahdollisimman rikkaita, jotta voidaan sitten vaikuttaa ihmiskunnan hyvinvointiin.

 

IMG_2448

 

Niinkö päin se todella kannattaa mennä? Silläkö tavalla menestytään, ja kaikista tärkeintä, ollaan onnellisia?

Jos mä hakeutuisin vain estradeille sen takia että saisin olla esillä, ja vasta sitten olisin onnellinen, vasta sitten alkaisin auttaa muita ihmisiä – saisin etsiä onnellisuutta aika kauan. Saisin odottaa aika kauan ennen kuin pääsisin auttamaan muita.

Jos keskittyisin vain rahan tahkoamiseen, tuskinpa ehtisin keskittymään tähän hetkeen, tuskimpa ymmärtäisin nauttia niistä asioista joita ei saa rahalla. Tuskimpa kasvaisin ihmisenä.

Ymmärrätkö, mitä ajan takaa?

Tiedän, että maailmassa on paljon ihmisiä joille vaikkapa raha on koko elämän prioriteettiykkönen. Mä en pystyisi elämään sillä tavalla.

Muutama vuosi sitten sanoin äidille, että mä alan auttaa muita ihmisiä mun blogin avulla. Tänä päivänä mä teen juuri sitä – ja siitä on tullut mulle kokopäivätyö. Se ei ole tullut julkisuudenkaiho silmäkulmassa – se on saavutettu pelkästään keskittymällä hyvään tarkoitukseen.

 

IMG_2652

 

Jos keskityt julkisuuteen, keskityt silloin itseesi. Jos keskityt vaikkapa tarjoamaan oivalluksia ja lisäämään onnellisuutta ympärillesi – silloin keskityt myös muihin itsesi lisäksi. Silloin pystytte kehittymään koko yhteisön voimin.

Mikä se sun juttu voisi olla? 🙂

Sanna

Ps. Kesäkuun alusta lähtien on etävalmennuksessa taas tilaa. Lisätietoja: sanna@betterme.fi 🙂

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *