Kateus.

20.04.2016
IMG_2780

FitBODY promotional. Petri Mast photography.

 

Ristus notta mä olen ollut mun elämän aikana kateellinen. Kateellinen rikkaille. Kateellinen kauniille. Kateellinen menestyville. Kateellinen niille jotka seurustelee. Kateellinen niille jotka on sinkkuja. Kateellinen downshiftaajille. Kateellinen uraputki-ihmisille. Kateellinen yrittäjille. Kateellinen palkansaajille. Kateellinen suosikkibloggaajille. Kateellinen isommalle Instagram-seuraajamäärälle. Kateellinen paremmalle meikkaustaidoille. Kateellinen paremmalle iholle. Kateellinen paremmalle kropalle. Kateellinen kivemmalle luonteenpiirteelle. Kateellinen paremmalle suoriutumiselle. Kateellinen kovemmalle kehitykselle.

Jossain vaiheessa tajusin hiljalleen, että jos jatkan sen murehtimista mitä mulla ei ole, niin se on pois siitä ajasta jonka voin käyttää sen suunnitteluun mitä haluan saavuttaa, mitä haluan tehdä, ja kuka haluan olla. Kokeilin, kuinka maailmani muuttuisi, jos alkaisin iloita toisten saavutuksista, alkaisin löytää positiivisia puolia kaikista niistä asioista, tilanteista, ominaisuuksista ja ihmisistä, mille ja kenelle olin ollut kateellinen.

Aito iloitseminen toisten menestymisestä on tae myös omasta onnellisuudesta, ja sitä kautta omastakin menestymisestä. Kun jakaa hyvää oloa ympärilleen ilmaiseksi, tulee saaneeksi sitä automaattisesti takaisin.

 

IMG_2815

 

Mun on monesta syystä vieläkin aika vaikeaa päästää ihmisiä mun lähelle, mutta kuluneen vuoden aikana olen opetellut olemaan avoimempi, vastaanottavaisempi, ja parempi tiimikaveri. Aina aikaisemmin olen tehnyt kaiken itse. Koettanut kehittyä itse. Koettanut menestyä itse. Tiettyyn pisteeseen asti se toimii, mutta ponnistaakseen korkealle ja kehittyäkseen tarvitsee ympärilleen paljon upeita tyyppejä.

Silloin tarvii taitoa pystyä näkemään yksilöiden ja koko yhteisön vahvuudet, kannustamaan muita kehittymään, jakamaan apuaan pyyteettä ympärilleen. Koska se lisää onnellisuutta koko yhteisössä, ja kotiutuu aina. Aina.

Muistatko mille sä olit viimeksi kateellinen? Miltä se tuntuisi, jos kokeilisitkin olla onnellinen ja kiitollinen siitä, että jollekin on sattunut niin hyviä asioita elämässään?

Muista säkin, että mä tarvitsen sua. Ilman sua mä en ole mitään.

 

Sanna

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *