Hyvän mielen aamurutiinit

12.04.2016

IMG_2676

 

Tiedätkö sen fiiliksen, kun haluaa tarjota itselleen vain niitä parhaita juttuja just sillä hetkellä? Haluaa vaan voida mahdollisimman hyvin.

Mä olen suorastaan fanaattinen aamufiilistelijä. Onko parempaa kuin lempikahvisi tuoksu aamulla juuri herättyäsi? Muistatko sen fiiliksen, kun kaadat pannusta höyryävän kuumaa kahvia lempparikuppiisi, ja tiedät, että kohta sä heräät. Rakastan sitä fiilistä, kun tiedän, että nyt mä olen varannut tän hetken rauhoittumiselle, aamukahville, aamupalalle, mulle. Tykkään nauttia aamukahvini ja aamupalani ihan rauhassa, ja vaikka päivän menot alkaisikin kuinka aikaisin tahansa, niin mä kulutan aamu-uutisten, aamupalan ja aamukahvin kanssa toista tuntia. Älä kerro kenellekään, mutta mulla on täältä kotoani ihan älyttömän hyvät kyyläilymaisemat Tampereen kalevalaisten joka-aamuisiin rutiineihin. Hähä.

 

IMG_2682.jpg

 

Tänään mä harjoitin unihiekat pyyhittyäni mental fitnessiä ja kävin aamulenkillä Pyynikin upeissa maisemissa ennen aamupalaa. Olin päättänyt, että tänään on se päivä, kun haluan voida hyvin. Mulla on vähän taipumus riehua työasioita monta pitkää päivää putkeen, ja sitten jossain vaiheessa havahdun siihen että väsyttää niin paljon etten pääse enää sängystä ylös. Siksi mä tarvitsen näitä pieniä hyvän olon hetkiä itseni kanssa.

Paluumatkalla Pyynikinharjulta –  ja niiltä lukemattomilta portailta – kävin hakemassa kaupasta aamupalatavarat – mahdollisimman paljon värejä, ja sellaisia juttuja jotka tekee mulle hyvän olon kokonaisvaltaisesti. Vähän marjoja ja hedelmiä, vastajauhettua kahvia, valkuaistuotteita kuten pastöroitua valkuaista ja valmiiksi kypsennettyä valkuaista, kookosöljyä. Leipää, leivänpäällisiä ja protskujauhoja olikin jo kaapissa.

 

IMG_2671

 

Päätin, että tänään mä syön pitkästä aikaa aamupalapannarin. Hingutti myös syödä suolaista, joten päätin väkästää myös ihanan värikkään ruisleivän. Normaalisti tunkisin aamupalapannariin banaania, mutta päätin pysyä kohtuudessa ja rakentaa if-it-fits-joor-makros -tyyppisen kokonaisuuden.

Voilà!

 

IMG_2673

Aamupalapannari:

  • 2/3 dl pastöroitua valkuaista tai 2 valkuaista
  • 1 rkl maustettua protskujauhetta (mä käytin vaniljanmakuista heraa!)
  • Suolaa
  • Päälle marjoja, hedelmää, avocadoa, valmiiksi kypsennetyn valkuaisen siivuja, maapähkinävoita, you name it!

    Paistetaan pannulla kookosöljyssä pienellä lämpötilalla, mielellään kannen alla niin tulee kiva rakenne! 

 

IMG_2682

 

 

Värikkään leivän koostamisessa on yksi hyvä perusperiaate, lyhennettynä MPK, eli Mahdollisimman Paljon Kaikkea. Tähän versioon tuli kalkkunansiivuja, niin paljon pinaatinlehtiä, kurkkua, paprikaa ja valmiiksi kypsennettyä valkuaista siivuina. Voi kun olisin tajunnut ottaa kaupasta mukaan avocadon, sehän olisi sopinut tähän kimaraan paremmin kuin piste iin päälle!

Onko parempaa, kuin kaataa itselleen pressopannusta toinen kupillinen kahvia, avata läppäri ja alkaa nauttia tästä päivästä.

Keskiviikko, mä olen valmis!

 

Sanna

Samankaltaisia kirjoituksia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *